Rabu, 5 Oktober 2016

INVITE GROUP WHATSAPP DENGAN HANYA MENGGUNAKAN LINK

Malas hendak menyimpan nombor telefon orang yang tidak dikenali untuk tambah mereka ke dalam group Whatsapp baru anda? kini anda boleh menggunakan link sebagai invitation kepada mereka dan tidak perlu bersusah-payah untuk meminta keizinan daripada admin group! cara nya sangat mudah untuk digunakan. Di bawah merupakan trick bagi anda untuk menghantar link kepada sesiapa sahaja!


Anda perlu uninstall aplikasi Whatsapp yang sedia ada di dalam telefon pintar anda.

Download Wa Prime Apk di https://drive.google.com/file/d/0B4iI... . Anda boleh membuka pautan ini menggunakan Google Chrome ataupun browser internet yang sedia ada di dalam telefon pintar anda.
    Selesai downloadinstall Wa Prime Apk ke dalam telefon pintar anda.

               
Pilih group Whatsapp yang anda ini membuat invitation link. **PASTIKAN ANDA MERUPAKAN ADMIN DI DALAM GROUP YANG ANDA PILIH**
            
Buka group yang dipilih dan terus pergi ke group info. Pilih icon tambah rakan di sebelah atas kanan skrin telefon pintar anda.
                                     
           
Selepas anda menekan icon tambah rakan, satu link akan dipaparkan kepada anda. Anda hanya perlu copy link yang terpapar di skrin telefon bimbit anda. 
           
Contoh paparan link setelah anda tekan icon tambah rakan.
Hantar link yang telah anda copy ke group whatsapp yang dipilih.
Anda telah berjaya membuat link invite group whatsapp. Sekarang bolehlah anda kongsi link group whatsapp anda tanpa perlu menyimpan nombor mereka. Anda perlulah sentiasa berwaspada semasa berkongsi link group whatsapp anda. Ini kerana sesiapa sahaja boleh masuk ke dalam group anda tanpa sebarang keizinan daripada anda.Anda juga boleh menghantar invitation melalui Tell a Friend /  Invite


Sumber : https://youtu.be/3zeM-yfo15I
                                                 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan