Isnin, 22 November 2021

FACETIME BERSAMA IOS ?

 

FaceTime adalah perkhidmatan panggilan video milik Apple, oleh itu nama aplikasinya. FaceTime membolehkan pengguna iPhone membuat panggilan video (atau panggilan audio, tetapi di mana keseronokannya?) Pengguna peranti iOS yang lain. Aplikasi ini biasanya melakukan ini melalui sambungan WiFi, tetapi perkhidmatan ini juga dapat digunakan pada sambungan 4G yang kuat.

FaceTime tersedia untuk pengguna yang memiliki iPhone, iPad, komputer riba atau desktop Mac, atau bahkan iPod Touch. Apa yang menjadikan aplikasi ini begitu popular di kalangan pengguna Apple? Ini memudahkan pengguna untuk memiliki "waktu tatap muka" dengan keluarga, teman, dan kenalan ketika mereka dalam perjalanan, atau mereka tidak mempunyai panggilan jarak jauh internasional yang termasuk dalam rencana selular mereka.


Cara Menggunakan FaceTime pada iPhone Seperti Pro:

Membuat panggilan video di FaceTime sangat mudah. Aplikasi FaceTime diprapasang pada mana-mana peranti iPhone atau iPad yang anda beli. Sebenarnya, ia juga terdapat di kebanyakan peranti iOS dan Mac. FaceTime juga disatukan ke dalam aplikasi pendail atau Telefon iPhone anda, dan aplikasi Mesej juga.

FaceTime akan membolehkan anda melakukan panggilan video - iaitu melihat orang yang anda panggil - selagi mereka mempunyai aplikasi FaceTime juga. Selain itu, aplikasi FaceTime hanya berfungsi pada peranti Apple, jadi anda tidak boleh mengharapkan FaceTime di Android atau platform lain.

Selagi anda mempunyai sambungan WiFi yang baik atau sambungan data yang pantas, aplikasi FaceTime akan membolehkan anda membuat panggilan video.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan